marți, 13 septembrie 2011

Fabulând...


Stau de cinci minute în faţa unui ecran gol şi nu ştiu despre ce să scriu. Simt nevoia să mai spun câte ceva aici, dar n-am idee despre ce.
O să încep cu prezentarea vremii de astăzi din capitală (de parcă i-ar păsa cuiva de asta): soarele şi-a arătat dinţii, a rânjit sfidător la amiază, ne-a demonstrat că el ÎNCĂ mai "poate" la mijlocul lunii septembrie; niciun nor nu şi-a făcut apariţia, toţi sunt în concediu, se bucură de ultimele lor zile de vacanţă...vântul n-a suflat mai deloc, e probabil cu treabă prin Sahara, punând la cale vreo furtună de nisip.
Pornind de la prognoza meteo aş putea să povestesc măcar o întâmplare de-a mea sub forma unei fabule, dar n-am nicio idee! Cred că aş avea subiecte!Daa!!
Aş putea vorbi despre un minotaur cu care "m-am trezit" în curte şi a cărui nevastă îl caută disperată pe NV. Sau despre o varză guralivă care a vrut să mă sperie prin e-mail...Sau mai bine despre oamenii care îţi vor prietenia şi, de fapt, nu-ţi sunt prienteni. Să fie minotaurul de vină mereu? Dar bineînţeles! Uof, mă zăpăcesc fabulele astea! Să-l lăsăm pe La Fontaine să ne zică vreo două, că eu nu mă pricep! Poate ar fi bine să ne uităm puţin peste ..."Vulpea şi strugurii", pentru început?
Totuşi o să încerc să concluzionez à la La Fontaine (cu toate că n-am cum să întrec maestrul): 


Suntem (Sunteţi) doar nişte dobitoace,
Mai frumuşele, mai prostănace,
Prinse-ntr-o lume-aşa rapace...

Vă zic la toate: "Fiţi pe pace!".


P.S.: Ştiu că nu o să fiu înţeleasă pe deplin, dar asta e şi ideea.
P.S.S.: Mi-ar plăcea să vă fi smus un zâmbet, în colţul gurii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu